top of page

Zůstali ti lepší. A to doslova a do písmene!



Vážení a milí čtenáři! Jistě si vzpomínáte na náš článek, který byl věnován sedmi statečným hvězdám, které prošly snad tím nejpřísnějším sítem Selekce v historii Illéa. Vskutku si nepamatujeme kdy naposledy došlo k tak drastickému prvnímu vyřazování. Její Výsost Evelyn si dávala načas a když konečně bylo první vyřazování za námi, zbavila se naprosté většiny účastníků. No, vážení a milí, ono skutečně nebylo o co stát. Pokusili jsme se odchytit naše oblíbené Veličenstvo krále Neala. Ten jak známo bývá skoupý na slovo pokud jde o rozhovor pro bulvár. Ale něco málo nám přeci jenom potvrdil, či vyvrátil. Nebudeme vás napínat a jdeme na to!


Proč muselo vylítnout hned 27 lidí? Jedním z důvodů bylo to, že si Evelyn zkrátka dávala načas. Ať už to bylo z důvodu její lenosti, nebo až přílišné opatrnosti, neháže to na královskou rodinu právě dobré světlo. Evelyn působí značně nejistě a taková královna není příslibem zářné budoucnosti. Není divu, že král Neal vzal věci do vlastních rukou a raději pořádá mejdany se zahraničními hosty pod zástěrkou vyjednávání spojenectví, či utužování dobrých vztahů. Inu třeba taková pařmenka jakou je italská korunní princezna Cornelia Napolitano se nenechala dvakrát pobízet. Tato informace pochází od zdroje, který si nepřeje být jmenován. My se ptáme, zůstalo opravdu pouze u pití? Nemá král nějakou až přílišnou zálibu v mladých a pohledných princeznách? Prý stihl dostaveníčko s Yasemin Arslan a dokonce i Claudií Castro! Asi druhá míza, známe to.


Když jsme krále zahlédli, ihned jsme za ním vyrazili abychom mu položili pár otázek. Jeho výraz dával tušit, že nás opravdu rád vidí! Ohledně vyřazených lidí kolují různé zvěsti a tak jsme se rozhodli, že naši čtenáři si zaslouží znát pravdu.


"Je pravda, že ne jeden, ale dokonce dva účastníci byli přistiženi při krádeži?" "Toto tvrzení odmítám. Nic takového se nestalo." "A je pravdou, že princezna Evelyn měla co do činění s mladíkem, který se jí na první schůzce rovnou ptal na výši finančního příspěvku a kdy mu bude vyplacen?" "Nechci specifikovat zda se jednalo o mladíka, nebo dívku. Ale ano, někdo takový se skutečně objevil." "Proč takového člověka princezna Evelyn rovnou nevyřadila?" "Evelyn hledá v každém člověku to dobré. Takové jednání by snad bylo pochopitelné, pokud by rodina oné osoby strádala. Bohužel časem vyšlo najevo, že to není vůbec pravda." "Potvrzujete tedy, že v Selekci se objevili také lháři?" "Nebudu nikoho konkrétního osočovat, ale řekněme, že se někteří vykreslovali v lepším světle, než bylo zdrávo. Ale to je vlastně očekávané."

"Hodně se spekuluje o tom, že někteří účastníci podlehli pokušení když jim bulvár nabídl tučnou sumu za sdílení některých informací, u kterých podepsali mlčenlivost. Je tomu tak?" "Tak na to byste mi měli odpovědět spíše vy, ne?"


Jeho Veličenstvo král Neal je holt šprýmař jako vždycky. My za informace neplatíme. Naše cenné zdroje informací k nám mají naprostou důvěru, kterou jsme nikdy nezklamali. Každopádně že bude někdo v paláci krást, nebo lhát, to se asi dalo čekat. Je to taková ta klasika, bez které by to ani nebylo ono. Jsou tam však i peprnější případy.


"Můžete nám tedy sdělit co je pravdy na tom, že někteří účastníci a účastnice ztratili v průběhu Selekce trpělivost a začali páchat různé aférky mezi sebou?"

"Ne, nic takového se nestalo. Jsem si jist že tohle by si nikdo nedovolil."

"Myslíte si, že je to kvůli smíšené Selekci?" "Těžko říct. Možná že ta pestrost tohoto ročníku lidi obecně více inspiruje a podporuje jejich fantazii. Ale i v případě, že byla Selekce složena pouze z děvčat, tak vznikaly podobné spekulace. Buď se měla děvčata zaplést mezi sebou, nebo se strážcem, zahradníkem, kuchařem... Jsou to jenom řeči, kterými se lidé baví." "No, slyšeli jsme prý, že to nebyl ojedinělý případ a těch dvojiček se utvořilo víc." "A od koho jste to slyšeli? Jedná se o lež a podrývání dobré pověsti všech zůčastněných i královské rodiny."


Samozřejmě jsme nemohli říct kdo je náš pozorovatel a detektiv na plný úvazek. Jinak by nebyly další peprné články, které máte tak rádi. Každopádně jsou tu ještě horší věci. Co si myslíte, že je horší než nevěra? Nu tak třeba rozpoutání mezinárodního konfliktu, nebo využití princezniny zranitelnosti pro uspokojení svých zvrácených choutek.


"Je pravda, že lady Manon urazila turecké hosty, princeznu Yasemin a jejího snoubence Emira?" "Už to není lady mimochodem. Vy vážně ještě chcete rozpatlávat tohle? Ano, je to pravda."

"Je tento incident tím, co stálo Manon místo v Selekci? Polití šatu turecké korunní princezny?" "Kdyby šlo pouze o polití šatů, jistě by tomu tak nebylo. Kamenem úrazu bylo to, že místo pokusu o nápravu začala sypat nadávky a odmítla se omluvit, což byla poslední šance, jak si své místo v Selekci mohla uchránit. Kamerové záznamy nám navíc jasně potvrdily, že její zakopnutí, které vedlo k polití šatů Yasemin, bylo pouze hrané. Nezlobte se na mě, ale tohle není chování hodné budoucí královny. Pokora, respekt a slušnost platí pro všechny stejně."

"A můžete potvrdit i slova své dcery Evelyn ohledně Theodora? Není to trošku silné tvrzení, že jeden polibek je to samé jako pokus o znásilnění?" "Jestli vám to tvrzení přijde přehnané, pak se nemůžu divit, že v dnešní době je něco takového vůbec možné. Co řeknete příště? Že byl přece účastník Selekce, že si o to říkala? Že se přece nic tak hrozného nestalo?"

"Jestli narážíte na to, že ve smlouvě je uvedeno, že se účastníci nesmějí dotýkat princezny když..."

"Na tohle vůbec nenarážím! Není to o Selekci a o tom, že je má dcera princeznou. Je to opět o respektu vůči druhým. Zlehčování tohoto tématu vede jen k tomu, že si budou někteří snadno ovlivnitelní jedinci myslet, že takové chování je v pořádku. Není. Nikdy nevyužívejte zranitelnosti druhých. Není v pořádku dělat někomu něco proti jeho vůli. Děsí mě, že tohle musím vůbec v našem rádoby civilizovaném světě někomu vysvětlovat."


Načež se Veličenstvo odporoučelo do svých komnat. Bůhví proč, měli jsme dojem, že jsme ho něčím vytočili. Nemůžeme se zbavit dojmu, že pokud by to byla Nealova Selekce, tak Theodore dopadl mnohem hůře. Nejspíš i Manon. Možná bychom ty tajemné zloděje bývali poznali podle useknutých rukou! A jak je to s těmi nevěrníky? Co by Neal usekl jim? Nebojte se vážení, my to vypátráme, kde, kdo, kdy, jak a s kým!


S přáním hezkého dne


Vaše redakce magazínu Illesk








33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page