top of page

Záznam TV Vysílání - Chod království a práce vladaře

Vítejte u dalšího záznamu televizní show, která se točí kolem účastníků a účastnic Selekce. Ihned po zprávách přepínáme přímo do studia v paláci, kde už můžete řadu nadějných, mladých lidí. Jeden po druhém jsou vyzpovídáváni a tak máte šanci je lépe poznat. Přece jen, fotky a bulvární články nejsou všechno a příliš jasný obrázek vám o nikom neposkytnou. Děkujeme všem, kteří se aktivně zapojili!



Je to již potřetí, co se celá Selekce schází před kamerami. A také naposledy. Dnes ještě mohou zazářit lidé, kteří neprojdou přísným sítem souvisejícím s vyřazováním, které se nezadržitelně blíží. Tentokrát jde o hodně. Naše hvězdy večera se musejí popasovat s nelehkými otázkami, které souvisejí s chodem státu a prací budoucího krále či královny. Možná, že právě dnes padnou slova, která zásadně ovlivní výsledek tohoto ročníku. Inu dost zdržování, pojďme na to.



Valentino Donta




Otázka číslo 1: Jak se vám zatím žije v Paláci? Je něco na co si nemůžete zvyknout? *Řekl bych že nic mě takhle z hlavy nenapadne, už jsem si dost navykl.


Otázka číslo 2: Jaký je váš názor na nešťastnou situaci s otráveným šampaňským a výhružnými vzkazy? Myslíte si, že to způsobil někdo z hostů, nebo jde o aktivitu Rebelů?* Uhm...nemyslím si že by to byl někdo z hostů, tedy přece jenom by si královská rodina nepozvala do vlastního domu někoho nebezpečného. Ovšem nikdy nevíte. Nemůžeme jen tak na někoho ukázat prstem jak malé děti a říct že to byl ten nebo onen.


Otázka číslo 3: Jaké vlastnosti či schopnosti by podle vás neměl postrádat budoucí král, či královna?* Zajímavá otázka, je to opravdu spousty, když se nad tím zamyslím víc, ovšem všichni jsme jen lidi a nikdo nedokáže být vším že ano. Každopádně tahle z hlavy bych řekl rozhodný a přísný, ale zároveň otevřen novým možnostem, aby s ním jeho země kvetla.


Otázka číslo 4: Pokud vám řekneme, ať vyberete nějaký dobročinný projekt (smíte si jej i vymyslet), který budete zaštiťovat svým jménem, o jaký projekt by se jednalo?* Úplně takhle z hlavy žádné projekty neznám, ale jistě bych si vybral, kdybych tu možnost měl, nějaký na pomoc mladým umělcům co se snaží prosadit. Občas jsou to lidé, kteří pouze nemají peníze na to vystavit své díla a bůh ví, třeba se mezi námi nachází druhý Van Gogh který jen nedostane šanci protože na to nemá výdaje a v životě nám nepodá tak úžasné obrazy jaké máme od starodobých kreslířů. Umělci však myslím úplně všechny, nemuseli by to být pouze malíři, byť k nim mám osobně nejblíže, bůh ví jestli nemáme někde venku druhého Kafku s básněmi hodných zlata nebo Mozarta s tónami, které rozpláčou davy. Je příšerné kolik takových nadějných talentů dokážeme udupat v novodobé historii do země, pouze protože teď koukáme jako lidstvo většinou po penězích. Fondy, které by takovým nadějným mladým lidem pomohly by byly jistě něco čeho bych v životě chtěl dosáhnout a poskytnout.


Otázka číslo 5: Jaká je vaše oblíbená historická postava? Nemusí to nutně být někdo z Illéi. Čím vás inspiruje?* Historická postava? Otázkou jen historická musí být. A musí být skutečná? Protože bych řekl že jsem vždy tajně vzhlížel k Medúze a jejímu příšernému příběhu. Někdo by řekl že je dojemný, ale to je dle mého blbost. Dle mého je příšerně inspirující. Nejkrásnější dívka, která se stane obludou a kvůli čemu, žárlivosti a to nic neudělala. Řekl bych že si z toho dokáže člověk vzít spoustu. Vlastně jí dokážu trochu pozorumět. Teda samozřejmě já nemám místo vlasů hady, i když by to bylo jistě vcelku cool když se nad tím zamyslím. Ale život s námi oběma slušně řečeno vytřel podlahu a udělal z nás příšery, každý jiným způsobem. A přitom jsme si to ani jeden nevybrali. To je však na delší vyprávění a je to poněkud nudný příběh, z mého pohledu.


Otázka číslo 6: Illéa a Schreave. Tyto dva rody spolu mají bohatou historii, která ne vždy byla právě mírumilovná. Jak situaci vidíte v dnešní době svýma očima?* Řekl bych že musíme pochopit rod Ilea a jejich...zlost...zároveň si ale myslím, že po tolika letech je to už trochu...ohrané? Ilea pod rukami rodu Schreave vzrůstá čím dál tím víc, válka mezi rebely a královskou rodinou vše jen zhoršuje a zbytečně komplikuje. Kdyby se tyto dvě skupiny domluvily na kompromisu pomohlo by to celé zemi více než jen roztržky. Za ty léta pochybyly dle mého obě strany a není tak co oplácet nebo vracet.


Otázka číslo 7: Mátě nějaký nápad jak by bylo možné případné napětí mezi těmito rody deeskalovat? Pokud usednete na trůn, co podniknete v této oblasti jako první kroky?* Je myslím trochu nemístné uvažovat tímto směrem v tuto chvíli. Především protože nikdo nevíme kdo na trůn po boku usedne a bude to ještě vhodnou chvíli trvat, vzhledem k tomu že i když se princezna za jednoho z nás účastníků vdá, král je ještě v plné síle a bude sloužit na trůnu pro svou zemi spoustu let. Každopádně pokud už bych měl situaci řešit já, jistě bych si vybral cestu mírovou a zasedací. Jednoduše si sednout a vše pro jednou vyřešit. Vysvětlit si své strany a pohledy, vím že bychom se nedokázali dohodnout na všem, to snad ani nejde, ale jistě by se dalo shodnout aspoň na jednou a to že je nejdůležitější úspěch země a podle toho by se dalo řídit dál.


Otázka číslo 8: V některých částech králoství stále panuje chudoba a vysoká kriminalita. Jak to plánujete řešit, pokud usednete na trůn?* Chudoba je jednoduše způsobena špatnou ekonomikou a to ne tak celé země jako v jednotlivých částech. Chudobou pak vzniká kriminalita, pokud chceme vyřešit jedno, musíme vyřešit druhé. Kriminálníci většinou kradou protože sami jinak nevyžijí. Je to jeden velký začarovaný trojúhelník. Začal bych více investovat do ubytování a možnosti práci v jednotlivých krajích. Kde není pracovní místo, tam.je člověk bez práce, bez možnosti peněz, stává se z něho bezdomovec, bezdomovec hlady páchá neuvěřitelné věci. Stává se z něho kriminálník. Ten pak obtěžuje spořádané občany zbytku měst, vesnic, země. A tak dále. Kdybychom podpořily některé investory v tom aby stavěly továrny či jiné pracoviště, měli bychom více pracovních míst, lidé by nebyly bez práci a peněz. A celý tenhle příběh by se nestal.. samozřejmě jsou tu lidé kterým ani toto nepomůže, potom bohužel není lepší řešení než ústav na umírnění jejich aktivity.


Otázka číslo 9: Jaký je váš názor na armádu? Je důležité se jí věnovat a udržovat ji na vysoké úrovni? Nebo si myslíte, že finanční prostředky jsou potřeba jinde?* Armáda je jistě potřebným prostředkem na ochranu země. Více se v tom nebudu rozebírat protože tomu upřímně moc nechápu a nikdy jsem se o tohle téma nezabíral.


Otázka číslo 10: Když by přišlo na lámání chleba, dosadíte raději na trůn spíše sympatického a laskavého člověka, nebo někoho kdo je vzdělaný a působí jako silný leader?* Posadil bych na trůn někoho u koho bych věděl že se pod nátlakem nezlomí a pokud bude muset vybere si to co je pro jeho zemi lepší i přes ztráty. Je skvělé mít na trůnu laskavého panovníka který bude vyhlížet k jeho poddaným, ale pokud vždy upřednostní je, jeho země se pod nátlakem rozpadne. Nikdy totiž nemůže uspokojit všechny, vždy bude někdo kdo bude proti nebo prostě jinak nesouhlasit a celé se vám to rozpadne.


Co si přejete vzkázat svým fanouškům?* Nevím, snad jen aby se drželi a doufám že si show užívají protože Bůh ví jak dlouho tu ještě budu.


A co si přejete vzkázat domů, své rodině, blízkým, přátelům?* Že se mi upřímně stýská a spoustu objetí mým bráškům, protože jsou to silní kluci že to zvládají doma sami. A taky aby neposlouchali ty blbosti co se o mě někdy říkají, přece ví že to není pravda.


 

Betty Díaz




Otázka číslo 1: Jak se vám zatím žije v Paláci? Je něco na co si nemůžete zvyknout? *Palác je úžasný! Už jsem si v něm zvykla. Všude je živo a nikdy se nestane, že by nikdo nikde nebyl. Rozhodně už se zde cítím lépe, než tomu bylo na začátku.


Otázka číslo 2: Jaký je váš názor na nešťastnou situaci s otráveným šampaňským a výhružnými vzkazy? Myslíte si, že to způsobil někdo z hostů, nebo jde o aktivitu Rebelů?* Můj názor rozhodně nemění nic na tom, že to byla strašná situace. Nechci tu nikoho odsuzovat, jelikož k tomu nemám žádné důkazy, které bych mohla použít. Mohl to být někdo z hostů, ale stejně tak i rebelové. Tady bych opravdu musela hádat a obviňovat neprávem.


Otázka číslo 3: Jaké vlastnosti či schopnosti by podle vás neměl postrádat budoucí král, či královna?* Určitě empatii, ale zároveň spravedlivost. Tyhle dvě vlastnosti se hrozně špatně kloubí dohromady. Věřím ale, že nakonec bude vedle princezny sedět ten pravý, nebo ta pravá.


Otázka číslo 4: Pokud vám řekneme, ať vyberete nějaký dobročinný projekt (smíte si jej i vymyslet), který budete zaštiťovat svým jménem, o jaký projekt by se jednalo?* Juj, to bude složité... ráda bych podpořila někoho, kdo to opravdu potřebuje. Popravdě vůbec netuším, jakému projektu bych chtěla vyjádřit plnou podporu, ale určitě nějaký humanitní třeba jako "life for them".


Otázka číslo 5: Jaká je vaše oblíbená historická postava? Nemusí to nutně být někdo z Illéi. Čím vás inspiruje?* Rozhodně se budu držet v Illéi. Celá královská rodina je vážně úžasná. Malé holčičky si přejí být jako princezna, dívky o pár let starší, než jsem já sama, obdivují Melanii, Diannu a Miru. Každý uznává krále. Pro mě byli všichni tito jmenování obrovskou inspirací.


Otázka číslo 6: Illéa a Schreave. Tyto dva rody spolu mají bohatou historii, která ne vždy byla právě mírumilovná. Jak situaci vidíte v dnešní době svýma očima?* Je více než zřejmé, že oba rody nyní rozhodně netáhnou za jeden provaz. Upřímně se ve mně přou dvě části. Na jednu stranu to plně chápu, ale z té druhé mi přijde, že ne vždy bylo reagováno správně.


Otázka číslo 7: Mátě nějaký nápad jak by bylo možné případné napětí mezi těmito rody deeskalovat? Pokud usednete na trůn, co podniknete v této oblasti jako první kroky?* Popravdě mě jsem nad tím dost přemýšlela. Nemám ráda napětí mezi různými lidmi. Určitě bych ráda případně podnikla první kroky, ale zatím mě úplně nenapadá, jak. Doufám, že čas případně ukáže nějaké řešení.


Otázka číslo 8: V některých částech králoství stále panuje chudoba a vysoká kriminalita. Jak to plánujete řešit, pokud usednete na trůn?* Ano, toho jsem si vědoma. Vysokou kriminalitu by nemělo být tak těžké řešit. Jednoduše stačí více hlídat, co a jak se děje. Chudoba je o něco složitější část. Určitě je zásadní podpora, to nepopírám, ale zase je tu ta druhá strana, o které je málo slyšet. Pokud budeme bojovat s chudobou kupříkladu za pomoci nějakého obnosu peněz, je to pouze krátkodobé řešení a navíc špatné. Tímto pouze ostatní od všeho demotivujeme. Chce tyto osoby podpořit jak finančně, tak i tím způsobem, aby se mohly snadno zaměstnat. Je to opravdu rozsáhlé téma, na které bych dokázala mluvit opravdu velmi dlouho, jelikož je v něm spousta možných odboček.


Otázka číslo 9: Jaký je váš názor na armádu? Je důležité se jí věnovat a udržovat ji na vysoké úrovni? Nebo si myslíte, že finanční prostředky jsou potřeba jinde?* Uf, tohle je taky takové téma, kde si člověk připadá jako na tenkém ledě. Myslím, že tady je správný takový ten průměr. Určitě, pokud bych usedla na trůn, snažila bych se spolu s princeznou vše řešit mírovou cestou. Ovšem si musíme také uvědomit, že ne každý hodlá řešit případné konflikty stejně jako já. Ne každý řekne, že to spolu prostě nějak probereme slovně. Takže je potřeba, aby armáda byla případně připravena, ale zase si nemyslím, že je nutné ji udržovat opravdu na extrémně vysoké úrovni.


Otázka číslo 10: Když by přišlo na lámání chleba, dosadíte raději na trůn spíše sympatického a laskavého člověka, nebo někoho kdo je vzdělaný a působí jako silný leader?* Těžší otázka by nebyla? Ne, tady jsem poměrně vykolejena. Opět tu totiž máme dvě strany. Musíme si říct, že je sice fajn vidět na trůnu laskavého člověka, co je sympatický a hodný, ale pokud se jeho štědrost přehoupne k hlouposti, je tam celkem jen jako ozdoba. Oproti tomu ale vzdělaný člověk, co si skutečně s vládnutím rozumí, zní také hezky, ale přesně do chvíle, pokud třeba nebude oproti našemu hlupáčkovi hrozný drsňák, který s nikým nemá slitování. Nejlepší je ten střed. Ale pokud mám na výběr opravdu jen tyto dvě možnosti, volila bych tu první. Zase je lepší mít na trůnu někoho, komu to zas tolik nepálí, než toho, kdo se nebojí jít okamžitě do války a je zvyklý chodit přes mrtvoly.


Co si přejete vzkázat svým fanouškům?* Jestli mi skutečně někdo fandí, tak jsem za to ráda. A nebojte, pokusím se i nadále občas nějakou tu píseň složit ;)


A co si přejete vzkázat domů, své rodině, blízkým, přátelům?* Budu se opakovat, ale hrozně mi chybíte... určitě se brzy uvidíme, to vám slibuji!


 

George Daniel Hamersley



Otázka číslo 1: Jak se vám zatím žije v Paláci? Je něco na co si nemůžete zvyknout? *Zatím se mi tady žije skvěle, i když mi chybí má rodina. Dlouho jsem si nemohl zvyknout na to, že mě obskakují komorní, ale na to jsem si teď už naštěstí pro mě zvykl. Takže asi není nic na co bych si nemohl zvyknout.


Otázka číslo 2: Jaký je váš názor na nešťastnou situaci s otráveným šampaňským a výhružnými vzkazy? Myslíte si, že to způsobil někdo z hostů, nebo jde o aktivitu Rebelů?* Možné je to i to. Rebelové zrovna dvakrát nemají v oblibě palác. Pokud se ale jedná o někoho ze zahraničních hostů, mohlo by též jít o předešlí pokus o otrávení italské korunní princezny, jejíž komorná byla zabitá v domněnce, že se jedná právě o ní. Taky se zde může jednat o spolupráci mezi hosty a rebely, ale nechci tím nikoho z hostů vinit, to ne.


Otázka číslo 3: Jaké vlastnosti či schopnosti by podle vás neměl postrádat budoucí král, či královna?* Zodpovědnost, spravedlnost a mnoho dalších. Je to hodně co by toho měl budoucí král nebo královna mít. Asi by ani neměl postrádat milosrdenství v některých případech i tvrdou ruku.


Otázka číslo 4: Pokud vám řekneme, ať vyberete nějaký dobročinný projekt (smíte si jej i vymyslet), který budete zaštiťovat svým jménem, o jaký projekt by se jednalo?* Podpora talentovaných dětí, které pochází z chudších rodin a nemohou si dovolit své děti podporovat v tom, co je baví. Sám některé tyhle děti znám a přijde mi to jako strašná škoda, že mrhají se svým talentem.


Otázka číslo 5: Jaká je vaše oblíbená historická postava? Nemusí to nutně být někdo z Illéi. Čím vás inspiruje?* Nemám žádnou oblíbenou historickou postavu, nebo jsem nad tím nikdy nějak moc nepřemýšlel.


Otázka číslo 6: Illéa a Schreave. Tyto dva rody spolu mají bohatou historii, která ne vždy byla právě mírumilovná. Jak situaci vidíte v dnešní době svýma očima?* Podle mě je v dnešní době klidná, za což jsem rád, taky bych byl rád, kdyby to tak zůstalo.


Otázka číslo 7: Mátě nějaký nápad jak by bylo možné případné napětí mezi těmito rody deeskalovat? Pokud usednete na trůn, co podniknete v této oblasti jako první kroky?* Upřímně si s rodem Illéa promluvit co jim vadí, i když tuším, že o to se už snažilo spoustu lidí v minulosti.


Otázka číslo 8: V některých částech králoství stále panuje chudoba a vysoká kriminalita. Jak to plánujete řešit, pokud usednete na trůn?* Pokud na trůn skutečně usednu, byla by to první věc, kterou bych chtěl vyřešit. Do oblastí s danou kriminalitou bych poslal více policie či vojáků, ale osobně bych tam radši sám zajel a zjistil ten hlavní důvod, proč to tam tak je. Lidem bez práce bych se snažil pomoc například nabídnutím pomocné ruky, která by zahrnovala jídlo a oblečení na začátek, dále upřímně nevím.


Otázka číslo 9: Jaký je váš názor na armádu? Je důležité se jí věnovat a udržovat ji na vysoké úrovni? Nebo si myslíte, že finanční prostředky jsou potřeba jinde?* Samozřejmě, že je důležité se věnovat armádě a udržovat jí na vysoké úrovni. Vojáci nás chrání v období válek. Pokud chceme, aby Illea v případě války stála a existovala, je nutné mít dobrou armádu.


Otázka číslo 10: Když by přišlo na lámání chleba, dosadíte raději na trůn spíše sympatického a laskavého člověka, nebo někoho kdo je vzdělaný a působí jako silný leader?* Tohle nezáleží na mně, ale na princezně. I když bych na trůně radši viděl někoho vzdělaného a silného jako leadera.


Co si přejete vzkázat svým fanouškům?* Jste úžasní, vaše podpora mi dost pomáhá to tady neukončit. Děkuju.


A co si přejete vzkázat domů, své rodině, blízkým, přátelům?* Chybíte mi lidi, těším se až se s vámi uvidím.

 

Daniel White



Otázka číslo 1: Jak se vám zatím žije v Paláci? Je něco na co si nemůžete zvyknout? Řekl bych, že se tu na všechno zvyká až příliš snadno. Jsou tu milí lidi, krásný prostředí, naprosto okouzlující zahrada a mohl bych s tím výčtem pokračovat donekonečna. Jediné na co si nedokážu zvyknout je ten pocit, že jsme se stali svědky několika hrozných událostí. Naštěstí si zachováváme pozitivní mysl a snažíme se vzájemně se podporovat a zvýšit bezpečnost.


Otázka číslo 2: Jaký je váš názor na nešťastnou situaci s otráveným šampaňským a výhružnými vzkazy? Myslíte si, že to způsobil někdo z hostů, nebo jde o aktivitu Rebelů?* Možná budu znít jako fanatický čtenář detektivek, ale upřímně se obávám, že dostat se tak blízko ke královské rodině není zkrátka možné bez pomoci přímo uvnitř paláce. Jestli je to dílo Rebelů? Možná. Napomohl tomu někdo z lidí, kteří žijí v paláci? To mi přijde nejen možné ale i vysoce pravděpodobné. Nedokážu uvěřit tomu, že by byli všichni za zdmi paláce stoprocentně nevinní.


Otázka číslo 3: Jaké vlastnosti či schopnosti by podle vás neměl postrádat budoucí král, či královna?* Odvaha, moudrost, empatie, smysl pro čest a spravedlnost. Myslím si, že by to měl být člověk, který se nebude bát dělat těžká rozhodnutí. Ale není to jen o tom jednom člověku, protože vládnout tak ohromné zemi, jakou je Illéa je na jednoho panovníka až příliš. Myslím si, že ani sebelepší král či královna se neobejde bez loajality svých nejbližších přátel. Takže další vlastnost, která by jim neměla scházet, je intuice. Je to mocná zbraň, ale někdy je těžké jí uvěřit. Zejména pokud vám našeptává něco, co nechcete slyšet.


Otázka číslo 4: Pokud vám řekneme, ať vyberete nějaký dobročinný projekt (smíte si jej i vymyslet), který budete zaštiťovat svým jménem, o jaký projekt by se jednalo?* Je tolik lidí, kteří potřebují pomoc. V Clermontu jsem nežil v té nejideálnější čtvrti a vzpomínám si, jak to měly některý děti zatraceně těžký. Rád bych podpořil projekt, který pomůže reformovat školství. Nejde mi jen o to, aby měli ke kvalitnímu vzdělání přístup všichni studenti, bez ohledu na to z jaké sociální vrstvy pocházejí, nebo nakolik bohaté rodiče mají. Jde mi i o jejich bezpečnost. Kvalita vzdělání, prevence šikany a bezpečnost v ulicích jsou věci, na které bych se rád zaměřil. Podpora, kterou v tomhle věku dostáváte může zásadně ovlivnit vaši budoucnost.


Otázka číslo 5: Jaká je vaše oblíbená historická postava? Nemusí to nutně být někdo z Illéi. Čím vás inspiruje?* To je hodně těžká otázka, protože těch inspirujících osobností je hodně. Když se tak nad tím zamyslím, jako první mě napadne rozhodně Johanka z Arku. Její příběh mi připomíná, že nezáleží na tom kým jste se narodili, ale kým se můžete stát. Že nemáte soudit knihu podle obalu. Že silný leader dokáže i nemožné.


Otázka číslo 6: Illéa a Schreave. Tyto dva rody spolu mají bohatou historii, která ne vždy byla právě mírumilovná. Jak situaci vidíte v dnešní době svýma očima?* Je to tak spletitá historie a mnoha generacemi natolik zamotaná, že jen těžko hádat kdo koho poškodil víc a kolik skrytých křivd se mezi nimi odehrálo. Rád bych věřil tomu, že se vše začíná pomalu stabilizovat, ale opravdu do toho nevidím. Pravdu zná jen málo lidí, a každý zná tu svou verzi pravdy.


Otázka číslo 7: Mátě nějaký nápad jak by bylo možné případné napětí mezi těmito rody deeskalovat? Pokud usednete na trůn, co podniknete v této oblasti jako první kroky?* Nic ve zlém, jsem si jistý, že na trůn neusednu. Ale dobře, v alternativním vesmíru... Klíčem je diskuze a komunikace. Nemyslím si, že všichni aktéři této debaty by dokázali být stoprocentně upřímní, ale předstírat, že problém neexistuje není řešení. Potřeboval bych velké množství informací a poznat rodinu Illéa blíže.


Otázka číslo 8: V některých částech králoství stále panuje chudoba a vysoká kriminalita. Jak to plánujete řešit, pokud usednete na trůn?* Vlastně to navazuje na to co jsem říkal o projektu, který bych rád zaštiťoval. Samozřejmě, založení další sbírky a přerozdělování finančních prostředků je jedna věc. Za mě je ale potřeba poslat do těch nejvíce postižených oblastí zkušený tým lidí. Dokud nepochopíte jak fungují zákony ulice, nemáte ani tušení co dělat. Věřím tomu, že spousta finančních prostředků se utopí v kapsách zkorumpovaných úředníků. Bylo by potřeba spojit se s lidmi, kterým stále záleží na tom, aby mohli žít v bezpečných ulicích a těm vytvořit pracovní příležitosti a podmínky. Dobrovolní hasiči, městské hlídky, řemeslníci, dokonce i učitelé by se mezi nimi jistě našli. Samozřejmě by to stálo spoustu úsilí. Žádný učený z nebe nespadl, ale je tolik šikovných lidí, kteří něco umí a mohou něco předat dál budoucím generacím. Jen nedostali příležitost.


Otázka číslo 9: Jaký je váš názor na armádu? Je důležité se jí věnovat a udržovat ji na vysoké úrovni? Nebo si myslíte, že finanční prostředky jsou potřeba jinde?* Ve světě se válčí neustále a byla by hloupost na armádě šetřit. Říká se, že kdo chce udržet mír, musí být připravený na válku.


Otázka číslo 10: Když by přišlo na lámání chleba, dosadíte raději na trůn spíše sympatického a laskavého člověka, nebo někoho kdo je vzdělaný a působí jako silný leader?* Tohle je docela zákeřná otázka, protože co když je ten laskavý sympaťák úplný blb a vzdělaný leader zase bezcitný psychopat? Ale dobře, volím cestu laskavosti, protože mít srdce na pravém místě je pro mě priorita. Věřím, že právě takový člověk má dar probouzet dobro v ostatních a inspirovat je k seberozvoji.


Co si přejete vzkázat svým fanouškům?* Díky za vaše vzkazy a podporu, kterou jste mi projevili. Moc to pro mě znamená a přijde mi až neuvěřitelný, že je vás tolik. Hlavně buďte sví a věřte ve svý schopnosti.


A co si přejete vzkázat domů, své rodině, blízkým, přátelům?* Svojí rodině.. že mi zatraceně chybí a že nejspíš nebudou věřit tomu, co jim řeknu, až je příště uvidím. A svým kamarádům, že až se k vám jednou vrátím, tak uděláme pořádnou party! Je sakra nezvyk nevidět vás takovou dobu a mohli byste psát víc!

 

Austin Gray





Otázka číslo 1: Jak se vám zatím žije v Paláci? Je něco na co si nemůžete zvyknout? *Upřímně docela dobře. Sice mi ostatně chybí nějaké koníčky, které nemůžu v této době uskutečnit, ale celkově jsem si už zvykl. Ono po nějaké době se to dokáže vstřebat..


Otázka číslo 2: Jaký je váš názor na nešťastnou situaci s otráveným šampaňským a výhružnými vzkazy? Myslíte si, že to způsobil někdo z hostů, nebo jde o aktivitu Rebelů?* Ohledně těchto obou situací mám dost.. jednoduše se z nich cítím dost úzkoslivě.. je to hodně divné, protože to začalo kómatem princezny a dále pokračovalo smrtí komorné.. prostě se obávám co se stane dál.. A jestli to byli hosti nebo rebelové netuším. Víc bych sázel na ty rebely, protože jsem z hostů nepotkal nikoho tak zlého? Prostě někoho kdo by se chtěl asi za něco pomstít.. ale samozřejmě to může být i přetvařka.


Otázka číslo 3: Jaké vlastnosti či schopnosti by podle vás neměl postrádat budoucí král, či královna?* Podle mě by měl být samozřejmě chytrý, dále také sebejistý. Neměl by mít problém s vystupováním na veřejnosti či prosadit svůj názor. Také by měl v různých situacích zachovat chladnou hlavu a řešit je s klidem. Samozřejmě by měl mít jak se říká srdce na pravém místě.


Otázka číslo 4: Pokud vám řekneme, ať vyberete nějaký dobročinný projekt (smíte si jej i vymyslet), který budete zaštiťovat svým jménem, o jaký projekt by se jednalo?* Uspořádal bych s největší pravděpodobností nějakou sbírku, jejíž peníze by šli na vážně postižené lidi. Jednoduše by šlo o projekt na pomoc jak jsem již řekl na postižené lidi.


Otázka číslo 5: Jaká je vaše oblíbená historická postava? Nemusí to nutně být někdo z Illéi. Čím vás inspiruje?* Nejoblíbenější? No jsou tady dvě o kterých jsem jako menší slýchával příběhy či i dokonce četl historické knihy.. Ale kdybych si měl vybrat vybral bych si postavu, která nese jméno Robin Hood. Jednoduše řečeno král zbojníků, co bohatým bral a chudým bral. Inspiruje mě na něm, že byl odvážný a měl velmi dobré srdce. Samozřejmě jak jsem řekl těch postav je více, ale než bych ke každé něco řekl byla by to hodila **nejistý úsměv**


Otázka číslo 6: Illéa a Schreave. Tyto dva rody spolu mají bohatou historii, která ne vždy byla právě mírumilovná. Jak situaci vidíte v dnešní době svýma očima?* V dnešní době? Samozřejmě vím, že ne vždy měli dobrou historii, ale najdou se tam i nějaké velmi dobré.. asi bych řekl, že je situace tak nějak vyvážená. Prostě někde na bodu pět mezi nudou - desítkou. Samozřejmě pořád existuje nějaké to napětí, ale to neznamená, že by se to nedalo zlepšit.


Otázka číslo 7: Mátě nějaký nápad jak by bylo možné případné napětí mezi těmito rody deeskalovat? Pokud usednete na trůn, co podniknete v této oblasti jako první kroky?* Zkusit vyhlásit příměří? Samozřejmě není to zrovna dvakrát nejlepší nebo snad i geniální nápad, ale pro tuto chvíli mě zatím lepší nápady nenapadají. Musel bych nad tím nějakou dobu přemýšlet, pak bych možná přišel i na lepší návrhy.


Otázka číslo 8: V některých částech králoství stále panuje chudoba a vysoká kriminalita. Jak to plánujete řešit, pokud usednete na trůn?* Ohledně chudoby.. řeknu to takhle.. myslím, že by bylo fajn zkusit vyzvednout i chudší lidi, ono vím, že ne vždy to jde, ale na druhou stranu mi přijde nefér například to, že: Jsou dvě zpěvačky.. jedna z nich je chudší druhá naopak o hodně, hodně bohatší. Obě zazpívají a ta chudší má hezčí hlas a celkově to zazpívala lépe, ale jen kvůli tomu, že je chudší musí být na nižší pozici, proč? Toto bych jednoduše chtěl změnit.. A k vysoké kriminalitě? Tak samozřejmě kriminalita bude všude a vždy, ale dal by se změnit její počet a přístup.. mohlo by to být tak, že by se doprovolníci z každé provincie účastnili speciálního výcviku a později by se z nich mohli stát ochránci svých provincií. Samozřejmě existuje policie atd. atd., ale toto by mohla být taková dobrá výpomoc...


Otázka číslo 9: Jaký je váš názor na armádu? Je důležité se jí věnovat a udržovat ji na vysoké úrovni? Nebo si myslíte, že finanční prostředky jsou potřeba jinde?* Takhle.. armáda je důležitá, ale finance jsou potřeba i v jiných oblastech.. upřímně bych finanční prostředky nějak rozdělil na části.. jednoduše každá část na něco podle potřeby. Nejsem ten typ, který by je uvalil najednou.


Otázka číslo 10: Když by přišlo na lámání chleba, dosadíte raději na trůn spíše sympatického a laskavého člověka, nebo někoho kdo je vzdělaný a působí jako silný leader?* Tak to je dobrá otázka.. oba mají něco do sebe, ale myslím, že druhá volba by byla lepší. Proč? No jednoduše nevyvracím, že panovník by neměl být laskavý a sympatický, jenomže tady podle mě nastává kámen úrazu, kde by mohl být první typ až moc laskavý, což by nebylo zase moc dobré. Za mě tedy druhý typ.


Co si přejete vzkázat svým fanouškům?* Děkuji Vám všem za jakoukoliv podporu.. jsem Vám za to velice vděčný a nepochybuji o tom, že jí budu i nadále potřebovat. Ještě jednou Vám všem jedno velké díky.


A co si přejete vzkázat domů, své rodině, blízkým, přátelům?* Děkuji i Vám za všechnu podporu a za to, že mě dokážete podržet a podpořit i v té největší blbosti co mě napadne. Mami, taťi, ségro.. moc vám děkuji. Miluji Vás.

 

Zachari Rodriguez




Otázka číslo 1: Jak se vám zatím žije v Paláci? Je něco na co si nemůžete zvyknout? *Asi si nemohu zvyknout na takové ticho. Ať už to zní jakkoliv špatně, byl jsem zvyklý z armády, že uď někdo chrápal a nebo pochodoval venku, prostě cokoliv. Člověk se necítil tak sám i když v divném prostředí, pokaždé tam někdo byl. Jenže zde když jdu po chodbách slyším možná projít komornou, ale to je tak vše.


Otázka číslo 2: Jaký je váš názor na nešťastnou situaci s otráveným šampaňským a výhružnými vzkazy? Myslíte si, že to způsobil někdo z hostů, nebo jde o aktivitu Rebelů?* Podle mě to byl někdo z Rebelů. Nemyslím si, že by se host mohl dostat až tak daleko a otrávit všechny lahve. To musel někdo plánovat a dělat postupně.


Otázka číslo 3: Jaké vlastnosti či schopnosti by podle vás neměl postrádat budoucí král, či královna?* Rozumné uvažování je určitě jedna z podstatných věcí a poté klidná duše. Nemůže se budoucí král ani královna hned naštvat či ztratit svůj klid a zaútočit, či se rozhodnout vztekem.


Otázka číslo 4: Pokud vám řekneme, ať vyberete nějaký dobročinný projekt (smíte si jej i vymyslet), který budete zaštiťovat svým jménem, o jaký projekt by se jednalo?* Chtěl bych pomoct dětem, které vyrůstají a nebo se dostali na ulici. Nemají snadné začátky ani jiné kapitoly svého života. Chtěl bych pomoct těm kdo si nemohou pomoct sami. Vybudovat více domovů pro děti, které se o ně opravdu budou starat, více jídelen které nepotřebují tolik peněz na suroviny.


Otázka číslo 5: Jaká je vaše oblíbená historická postava? Nemusí to nutně být někdo z Illéi. Čím vás inspiruje?* Řekl bych že Marie Terezie. Významná žena, která udělala povinnou docházku. Je mi jasné, že se to většině mladých lidí nezamlouvá, ale vědomosti jsou velmi potřené a lidi dokážou popohnat


Otázka číslo 6: Illéa a Schreave. Tyto dva rody spolu mají bohatou historii, která ne vždy byla právě mírumilovná. Jak situaci vidíte v dnešní době svýma očima?* Ze začátku v dějinách to na trůnu nikdy nevypadalo růžově. Většinou se zmiňuje o pomstách, nástrahách a šílených panovnících a I naše země měla své pro a proti. Přesto se mi toto posuzuje špatně, protože o tom není moc dochovaných záznamů.


Otázka číslo 7: Mátě nějaký nápad jak by bylo možné případné napětí mezi těmito rody deeskalovat? Pokud usednete na trůn, co podniknete v této oblasti jako první kroky?* Pokud bych usedl na trůn za rod Schreave, který mu patří podle mě právem, dal bych Illéa rodu šanci pronést svůj názor a promluvit si s nimi. Jednou vládli a je dosť možné, že by chtěli nějaký nárok na pozemky. Myslím, že v určitých místech by to nebyl problém. Ale jelikož to bylo daně historií a celkem dávno, trůn za mě patří rodu Schreave.


Otázka číslo 8: V některých částech králoství stále panuje chudoba a vysoká kriminalita. Jak to plánujete řešit, pokud usednete na trůn?* Nejprve bych chtěl prověřit, zda policajti co chodí v ulicích a strážný v paláci jsou opravdu zavázaný koruně a poté je pokusil posílit. Nechal více procházet ulicemi, snažil se možná i více pomoci finančně. Musím být upřímný, stále nevím jak by to šlo všechno udělat najednou, ale věřím že pokud bych byl na trůně budu se snažit.


Otázka číslo 9: Jaký je váš názor na armádu? Je důležité se jí věnovat a udržovat ji na vysoké úrovni? Nebo si myslíte, že finanční prostředky jsou potřeba jinde?* Jako voják sám musím říct, že finanční pomoct co jsme dostali na frontě a vlastně i v kempech byla jedna z mála. Měli jsme pokaždé o něco více jídla, podpory a i když tam samotný člen královské rodiny nebyl, furt jsme měli pocit a věděli za koho bojujeme a i přesto, že to pro někoho byli jen peníze, my měli šanci žít dál. Takže ne, nechtěl bych to měnit.


Otázka číslo 10: Když by přišlo na lámání chleba, dosadíte raději na trůn spíše sympatického a laskavého člověka, nebo někoho kdo je vzdělaný a působí jako silný leader?* To je velmi těžká otázka, nejradši bych spojil obojí. Jenže z nějakého důvodu mám pocit, že být laskavý a sympatický je kvůli něčemu furt lepší. Každý se může naučit být leaderem a vzdělat se později i když nejsou nyní. Ale laskavost a sympatie? Ty jen tak získat nemůžeme.


Co si přejete vzkázat svým fanouškům?* Doufám, že ať už princezny srdce vyhraje kdokoliv, vybere si moudře. Moc vám všem děkuju za podporu a snad nezklamu.


A co si přejete vzkázat domů, své rodině, blízkým, přátelům?* Řekl bych to stejné. Chci popřát svým přátelům na frontě a na základně mnoho úspěchů.



24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page