top of page

Zrádci za zdmi Paláce



Vážení a milí čtenáři. Nad královskou rodinou v posledních dnech doslova visel Damoklův meč. Obvinění z incestu je vážná věc a šíření takové pomluvy samozřejmě nemůže zůstat bez následků. Několikatýdenní vyšetřování prokázalo, že mezi zaměstnanci paláce se nacházely spojky nepřátelské rebelské frakce, která neváhá použít všech dostupných prostředků, aby monarchie jednou pro vždy padla. Jeho veličenstvo král Neal toto podezření měl již delší dobu a ukázalo se, že například psaní tajemných vzkazů na jednom z plesů pořádaných během Selekce, byla vlastně taková menší návnada na pachatele. Na papíru a obálkách ulpěly otisky prstů a někteří pachatelé byli natolik hloupí, že se ani netrápili s tím, zda bude k poznání jejich písmo. Pochopitelně bylo vyšetřování během na dlouhou trať, než se konečně prokázalo, kdo měl skutečně zlé úmysly a kdo si zkrátka neodpustil hloupý prank.


Je šokující, že tento vlastizradný čin měl na svědomí sám správce bezpečnosti, který pro palác pracoval. Známe jej pod jménem Gus Marwood. Právě díky němu se podařilo mnoha rebelům do paláce proniknout naprosto nenásilně a jenom díky jeho spolupráci mohli otrávit šampaňské, které se rozlévalo během slavnostního přípitku. Bylo velkým štěstím, že amatérsky vyrobený jed naštěstí neměl takovou účinnost, aby zapříčinil ztrátu více, než jednoho života. Gus byl také informátorem pro italského assassína, který se pokusil zavraždit korunní princeznu Cornelii. Atentát se však nevydařil a místo princezny zemřela její komorná Bianca. Gus Marwood se dokonce prokazoval zfalšovanými doklady a jeho skutečný původ zůstává nadále záhadou. Byl si velmi dobře vědom výše trestu, který jej čeká za takto vážný zločin a naneštěstí se mu podařilo spáchat sebevraždu v cele předběžného zadržení. Mnohá tajemství si tak vzal do hrobu.


Další šokující zprávou je, že za únik informací ohledně účastníků a jejich následnou konfrontaci s nelichotivými články, nemůže nikdo jiný, než sama funkcionářka Beatrice Bearzatti. Bylo prokázáno, že i ona psala výhružné vzkazy účastníkům Selekce a vynášela různé informace, za které jí bulvární plátky vyplácely nemalé sumy. Dokonce zfalšovala fotografii těhotné princezny Melanie a další dokumenty, které by prokázaly, že obvinění z incestu jsou oprávněná. Beatrice zatím čeká na rozsudek a k těmto proviněním se přiznala. Odmítá však jakékoliv spojení s rebely a vraždami, které se během desátého ročníku Selekce odehrály. Kdyby snad přiznání bývalé funkcionářky bylo málo, královská rodina potvrdila svou nevinu také pomocí testů DNA, díky nimž není pochyb, že matkou Evelyn je skutečně královna Dianna.


Je to doslova k neuvěření, že navzdory tak přísným prověrkám, které uchazeči o zaměstnání v paláci musejí podstupovat, může dojít k něčemu takovému. Díky bulváru jsme zvyklí na ledacos, ale ještě nikdy jsme nečelili tak rozsáhlé síti nepřátel monarchie. Je až s podivem, že nakonec vše dobře dopadlo. Vypadá to, že rod Schreave si po náročném roce může konečně vydechnout a těšit se z chystané královské svatby. Co však bude s Beatrice? Čeká ji doživotní vězení? Vysloužila si tímto trestným činem snad nejvyšší sazbu? Pokud ano, je poprava odložena z důvodu chystané svatby? Nutno dodat, že ničeho podobného jsme se od dob vlády krále Jacoba nedočkali. Zaslouží si však slitování člověk, který vám vrazil kudlu do zad poté, co jste mu projevili důvěru a dali neopakovatelnou šanci něco dokázat?


Jakmile budeme mít nové informace, nezapomeneme vás včas informovat. Přejeme vám hezký zbytek dne.


Vaše redakce časopisu - Illea Zpravodaj

20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page