top of page

Prokletý Palác - Tajemství posledního plesu


Vážení občané našeho království. S lítostí v srdcích vám oznamujeme, že štěstí se na obyvatele Paláce usmálo pouze krátce. Ples s tématikou "Tajemství", který měl být mimo jiné také oslavou po zotavení korunní princezny Evelyn Schreave, bohužel mnoho radosti nepřinesl. Krátce po půlnoci bylo v komnatě italské korunní princezny Cornelie Napolitano objeveno mrtvé tělo. Zesnulá žena byla identifikována jako Bianca Antonia Zeta, komorná zmíněné princezny Cornelie, která ji objevila jako první spolu s jejím bratrem Alejandrem Luca Zet. Palác, stejně jako italská královská rodina, odmítá sdělit bližší informace jejího úmrtí, neboť je vše ve fázi vyšetřování. Dovolte nám prosím tímto vyjádřit upřímnou soustrast všem pozůstalým.


Nejedná se však pouze o jednu nešťastnou událost. Na plese byly rozdávány obálky, které měly skrývat rozmanitá tajemství. Podle slov očitých svědků se však v obálkách nacházelo i nemalé množství výhružných zpráv. Dvě z nich prý by dokonce mohly souviset s tragickým úmrtím. Kolik výhružných zpráv hosté celkem obdrželi? Bylo to dílo někoho ze zaměstnanců paláce? Nebo vzhledem k napjatým mezinárodním vztahům, byly obálky použity jako nástroj pro zastrašení hosty samotnými? Jednalo se snad o neškodný prank, nebo se máme obávat, kdy se naplní slova ostatních výhružných dopisů?


Aby toho nebylo málo, došlo i ke slovní potyčce krátce po začátku plesu. Dle kamerových záznamů jedna z účastnic lady Manon Chantal Véronique Leclére polila šaty turecké korunní princezny. To by nebylo nic šokujícího o čem bychom za běžných okolností museli psát, pokud by to tedy podle kamer a výpovědi svědků nevypadalo, že Manon tohle udělala naschvál . Yasemin Ayla Arslan si s ní poté vyměnila pár slov avšak za krátký okamžik došlo k hádce a údajně i urážce jejího novopečeného snoubence, kterým není nikdo jiný než Emir Aydin. Ten dokonce začal vláčet Manon z plesu pryč. Do celé situace vložil i král Neal Schreave, který se za její chování omluvil a pokusil se okamžitě deeskalovat napětí. Poslal dva palácové strážce, kterým Emir účastnici předal. Manon byla neprodleně vyhozena strážnými z plesu a definitivní vyjádření o jejím trestu ještě nemáme. Lze očekávat okamžité vyloučení ze Selekce.


Pod náporem těchto dramatických zvratů, které následovaly velmi rychle za sebou by tak mohla snadno zaniknout radostná zpráva o zásnubách. Emir - osobní strážce turecké korunní princezny, požádal Yasemin o ruku právě na tomto plese. Jakmile slyšel "Ano" z úst své milovane, vypuklo bujaré veselí a každý z hostů si mohl připít sklenkou šampaňského, na které se však někteří z hostů tvářili poněkud nedůvěřivě. Zdá se tak, že palác je snad prokletý a žádná radost v něm nemá dlouhého trvání. Přejeme královské rodině i jejím váženým hostům, aby se tak začalo co nejdříve blýskat na lepší časy.


Vaše redakce časopisu - Illea Zpravodaj



28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page