top of page

Svátek Vděku, který se proměnil v hotové peklo na zemi


Milí občané, naší nádherné zemičky, rádi bychom Vás informovali o tom, co se odehrálo v královském paláci


během Svátku Vděku. Je to šílené. Nejspíše se jedná o předem připravený útok rebelů, jinak si nedovedeme vysvětlit, jak by se něco takového mohlo stát. Aktuálně probíhá vyšetřování incidentu ve spolupráci s policií a soukromými detektivy. Útok rebelů není zdaleka jediná možnost, která je zvažována. Mohlo se jednat také o pokus o atentát na někoho z hostů Paláce.


Začněme ale od začátku. Na plese, kterého se účastnila celá královská rodina, zahraniční hosté a účastníci Selekce, měl král Neal Schreave odhalit, že se svou matkou Mirou Schreave založili sbírku na pomoc obětem válečných konfliktů. Přispět mohl kdokoli, a to nejenom finanční částkou. Král Neal především promlouval k vládcům jednotlivých zemí a zdůrazňoval jak je důležitý mír. Jenže, zbytek akce již tak pozitivní nebyl. Měl to být symbol? Jasné vyjádření, že o mír nikdo nestojí? Nebo pokus o zmaření Selekce?



Krátce po přípitku se z řad hostů začal ozývat kašel a zvuky tříštícího se skla. V sále zavládl chaos a panika poté, co zhruba necelá třetina hostů začala pociťovat silnou nevolnost, dušnost a bolest v žaludku. Někteří lidé dokonce upadli během krátké chvíle do bezvědomí. Bohužel již máme i zprávu o první oběti, kterou se stal strážce španělské korunní princezny Matteo Schneider. Bojoval o život až do časných ranních hodin, ale vzhledem k množství vypitého jedu a skryté srdeční vadě následkům otravy podlehl. Matteo byl znám jako loájalní zaměstnanec královské rodiny, milovník aut a tunningu. Podle slov jeho přátel, byl vždy empatickým a veselým člověkem, který nikdy neodmítl pomoci člověku v nouzi. Jeho ztráta je velkou ránou nejen pro španělskou královskou rodinu, ale i jeho kamarády a kolegy z řad motosportu. Datum posledního rozloučení bude dodatečně oznámeno a bude přístupno širé veřejnosti, neboť by si to tak Matteo jistě přál. Upřímnou soustrast všem pozůstalým.


Nejde ale jen o strážce, otrávený alkohol vypilo více lidí. Jedná se o pár zahraničních hostů a účastníků Selekce. Královna matka Mira Schreave byla též otrávena, ale po probuzení z komatu je prý ve stabilizovaném stavu. Více nás ale znepokojují zprávy o korunní princezně Evelyn Amelii Schreave, jejíž stav zas tak dobrý není. Podle doktora Edmunda Wrighta, který se o všechny otrávené staral, si v nemocnici ještě chvíli pobude:

,,Ostatní jsou na tom zatím dobře, povedlo se všechny zraněné, včetně královny matky, stabilizovat. Princezna je na tom však hůře. Do nemocničního křídla se dostala sice včas, ale nyní se nachází v kómatu. Nemůžu s jistotou říct, jestli se vůbec probudí…“ promluvil pro naši redakci.


Toto je zatím všechno, co jsme se byli, za takovou krátkou dobu, schopni dozvědět. Z důvodu probíhajícího vyšetřování nám nikdo z řad policie neposkytl bližší informace. Myslíme, že budeme mluvit za všechny, když proneseme, že doufáme, že budou všichni brzy v pořádku a Evelyn se probudí bez závažných následků. Nedovedeme si vůbec představit, co by se dělo, kdyby tomu tak nebylo.


Se zármutkem se s Vámi loučí, Redakce Illea Zpravodaj


31 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page