top of page

Šach-mat, Výsosti! Erich & Madelaine

Vážení a milí čtenáři, nám i vám jistě neunikl fakt, že se uvolnilo pár nemocničních lůžek. Neobsazená nezůstala dlouho, o to jsme se vlastnoručně postarali! I tenhle týden jsme měli úspěšně spadeno na další dva korunní představitele zahraničních zemí. A s napětím a jiskřičkami v očích budeme sledovat, kdo Illéi vyhlásí válku jako první! Inu, jeden tip bychom tu měli.


Erich Webber

Je nám víc než jasné, že německého prince Ericha Webbera rozhodně nemusíme představovat. Jeho průsery a trapasy by vystačily na samostatné vydání! Ale nemíníme mu zvyšovat ego, které už tak sahá do nebeských výšin. Upřímně se divíme, že ještě nějaké má. Však si to vemte. Ženy si z něj udělaly ubohého fackovacího panáka a my v redakci uzavíráme sázky, která další je na řadě! Nejvíce hlasů má prozatím rumunská princezna Ileana L. Rosetti, se kterou má princ dlouhodobé rozepře. Nechápeme proč. Vždyť je to tak milá tvářička! Princezna, ne princ.


Erich je milovníkem jednoduché adrenalinové zábavy. Na střelnici ho najdete prakticky obden. Nenechává se ničím a nikým vyrušit, ale dnes na nějaký čas salvu přesných výstřelů přerušil. Proč? Volal mu někdo tak důležitý, že hovor nemohl počkat ani pitomých deset minut. Můžeme se jen dohadovat, kdo onen volající byl. Alesya Romanov nebo snad nějaká jiná dívka? Našim zvědavým uším samozřejmě neuniklo, že těch potencionálních partnerek má v paláci víc než jednu. Nebo mu volal jeho povedený tatínek, aby svému synáčkovi oznámil, že pro něj má nové povinnosti?


Erich položil zbraň a vzdálil se. Osudová chyba, Vaše Výsosti! Nikdy se neotáčejte nepříteli zády a nikdy nenechávejte svou zbraň bez dozoru. Někdo by toho mohl zneužít, že? Zvlášť v Illéi, kde se to Rebely jen hemží. Jde vidět, že paranoia a opatrnost německého prince byly ty tam. Bylo až banálně jednoduché nepozorovaně vyměnit zásobníky. V tom novém (a lepším!) byla skrytá malá, ale dostatečně silná rozbuška. Stačilo jen vystřelit.


Ozvala se rána hlasitější a jiná, pro střelnici netypická. Následovaná nelidským řevem, který byl slyšet na míle daleko. Při jediném výstřelu zbraň vybuchla, roztrhala se na větší i malé kousky. Jeden z nich Ericha zasáhl do tváře, ale věřte nám, krvácející ránu na obličeji neměl nejmenší šanci vnímat. Větší starosti mu pochopitelně dělala jeho pravá ruka, která byla… vlastně téměř nebyla. Celá dlaň byla v důsledku výbuchu rozšklebená, viditelně chyběly kousky svalstva, které se válely buď na Erichově oblečení, nebo po zemi. Z rány vyčuhovaly kůstky dlaně a prstů. Při bližším prozkoumání vskutku hororově vypadajícího zranění bylo víc než patrné, že jeho ukazováček je prakticky na maděru. Z rány se valilo spoustu krve, která vzhledem k rozsahu poranění šla velmi obtížně zaškrtit. Erich si tak prožil stejnou noční můru jako průměrný milovník domácí pyrotechniky během silvestrovských oslav.


Princ byl už v bezvědomí přenesen do nemocničního křídla, kde ho čekala operace odstřelené ruky. Byla to titěrná práce zahrnující opravu poničených nervů a následné uzavření rozšklebené rány tak, aby dlaň skutečně připomínala dlaň a ne rozstřelený pahýl. Chirurgové dělali vše, co bylo v jejich silách, ovšem ukazováček, který byl na tom nejhůře, zachránit nedokázali. Princova ruka aktuálně vypadá jako Frankensteinovo monstrum plné hlubokých stehů.


Na nemocničním lůžku si Erich nepobude příliš dlouhou dobu. Jakmile se oklepe z velké ztráty krve, je propuštěn na svobodu. Ale za jakou cenu? Pravou ruku bude mít ještě několik týdnů nepoužitelnou, zavázanou obvazem a v nemocničním křídle bude pravidelným hostem. Ať už kvůli převazům, nebo následné bolestivé rehabilitaci. Levá ruka si naštěstí odnesla jen pár škrábanců, jak nebyla v přímém kontaktu se zbraní. A jizva na tváři byla jen drobnou třešničkou na dortu.

 
Madelaine Aurora Anderson

Za australskou delegací se lidé otáčejí, kamkoli vkročí. V pozitivním i negativním slova smyslu. Mezi největší módní ikony letošní Selekce beze sporů patří i korunní princezna, Madelaine A. Anderson. Do roztomiloučké zrzky byste na první pohled neřekli, že jsou její koníčky až tak neobvyklé. Věnuje se pěstování čehokoli jedovatého, nebo minimálně masožravého! Můžeme se dohadovat, jestli rostliny pěstuje jen na okrasu, jak sama tvrdí, nebo je používá k něčemu nekalému. V redakci jsme samozřejmě přesvědčeni o druhé možnosti. A co hůř, princezna namočila do té své zvrhlé zábavy i mladšího nevlastního bratra Henryho!


Jak se už ví, Rebelskou frakcí je palác prolezlý víc, než byste čekali a chtěli. I vaše blízká komorná, která se o vás během pobytu stará, může být Rebelkou, a vy o tom nemáte nejmenší tušení! To je přeci na Rebelech to hezký, ne? Že vypadají úplně obyčejně! A přesně to byl případ Madelaine. Jedna z jejích blízkých komorných byla pověřena, aby princezně uškodila. Co jí takhle dát ochutnat vlastní medicínu? Do postele jí vhodila nadrobno natrhané listy jedné z australských rostlin. A ne ledajaké.


Kopřivák morušovitý (Dendrocnide moroides) je endemitem severovýchodní Austrálie a Moluckých ostrovů. Jako jiní zástupci kopřivovitých i tento má trichomy, které po odlomení vylučují žahavou tekutinu. Ta však obsahuje neurotoxin způsobující nesnesitelnou bolest a také pro kopřivu typickou červenou vyrážku. Botanici musí během manipulace s touto rostlinou nosit silné rukavice a respirátory, protože i pouhé vdechnutí odlomených chloupků způsobí velké zdravotní komplikace.


Madelaine se po tmě vkradla pod peřinu a věřte, že takhle rychle z ní ještě nikdy nevylezla. Trichomy se jí naštěstí stihly zapíchnout jen do paží, jak odhrnovala deku, Zbytkem těla se jim naštěstí vyhnula. Byla to ale výhra? Později se ukázalo, že rozhodně ne. Bolestivým a zmateným křikem si princezna přivolala pomoc. Lékaři byli na místě prakticky okamžitě.


Teprve v nemocnici se začalo zjišťovat, o jakou rostlinu se vlastně jedná. Po chaotickém telefonátu do Austrálie lékaři s hrůzou zjistili, že prakticky neexistuje žádná účinná protilátka. U toho neurotoxinu stále není známé kompletní chemické složení. Madelaine tak byla odkázána na nefungující, každým coulem experimentální léčbu. Ta se skládala hlavně z několika chladivých a hydratačních mastiček, aby popálená kůže nebyla vysušená a aby tolik nepálila. Svědivá vyrážka ale bylo v podstatě to nejmenší, co Madelaine trápilo. Cítila vyloženě bolest, ne jen pálení a svědění. A to i na místech, kterých se žahavé trichomy ani nedotkly. Celé drobounké tělo měla princezna v jedné velké, neutichající bolesti. Nemohla v noci spát., nemohla se pořádně hýbat. Bylo víc než jasné, že na nemocničním lůžku si několik dní poleží. Jak dopadla Rebelka, která nebyla lékaři ošetřena, se můžeme pouze dohadovat.


Po nějaké době vyrážka zcela zmizí, ale palčivá bolest zůstane ještě několik měsíců, možná i let. Jako by se drobné úlomky trichomů staly součástí škáry kůže a dají o sobě vědět při jakémkoli stresovém období, ale také při banálnějších úkonech, například při studené sprše.


Tak zase za týden u další neplechy, moji milí!

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


  © Selection RPG : Válka Růží

Je zakázáno kopírovat jakékoliv texty, obrázky, koláže a design webových stránek. Jedná se o majetek Selection RPG. 

bottom of page